Wilbert Ouburg benoemt tot Chief Risk Officer van NN Group

CRO Nationale-Nederlanden

NN Group heeft vandaag aangekondigd dat Wilbert Ouburg, momenteel Chief Risk Officer (CRO) van Nationale-Nederlanden Leven en Pensioenen, per 1 oktober 2024 zal worden benoemd tot Chief Risk Officer (CRO) en lid van de Management Board van NN Group.

NN Group heeft vandaag aangekondigd dat Wilbert Ouburg, momenteel Chief Risk Officer (CRO) van Nationale-Nederlanden Leven en Pensioenen, per 1 oktober 2024 zal worden benoemd tot Chief Risk Officer (CRO) en lid van de Management Board van NN Group. Deze benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.

Ouburg volgt Bernhard Kaufmann op, die per 30 september 2024 terugtreedt om bij Helvetia Group de functie van Chief Risk Officer op zich te nemen. Kaufmann trad in juni 2020 in dienst bij NN Group als CRO en lid van de Management Board. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het risicomanagement en actuarieel beleid van NN Group, evenals voor NN Re.

Wilbert Ouburg (geboren in 1985, Nederlander) trad in 2017 in dienst bij NN Group als Head of Risk Models, waar hij een belangrijke rol speelde in de uitbreiding van NN’s Partial Internal Model. In 2021 werd hij benoemd tot CRO bij Nationale-Nederlanden Leven en Pensioenen, waar hij bijdroeg aan de sterke risicomanagementcapaciteiten van de business unit, het actief beheren van langlevenrisico’s en het verbeteren van de financiële kracht door optimalisatie van risico en rendement. Voor zijn tijd bij NN Group bekleedde Ouburg diverse specialistische en leidinggevende functies bij Delta Lloyd. Hij brengt waardevolle expertise mee op het gebied van risicomanagement en heeft diepgaande kennis van de verzekeringssector en financiële markten.

David Knibbe, CEO van NN Group, verklaarde: "Het is met genoegen dat we de benoeming van Wilbert aankondigen als de nieuwe CRO van NN Group. Zijn expertise en uitgebreide kennis van de verzekeringsbranche, gecombineerd met zijn leiderschapsvaardigheden, zullen waardevol zijn voor het verder ontwikkelen van onze risicomanagementcultuur en -capaciteiten. Tegelijkertijd wil ik namens de Management Board Bernhard bedanken voor zijn toewijding aan NN en het team. Onder zijn leiding is het risicomanagement van NN Group verder versterkt en heeft NN een sterke financiële positie behouden tijdens een periode die werd gekenmerkt door macro-economische en geopolitieke onzekerheden. We wensen zowel Bernhard als Wilbert het beste in hun nieuwe functies."

Met deze veranderingen blijft NN Group zich richten op het handhaven van een robuust risicomanagement en het versterken van de financiële positie van het bedrijf, terwijl het inspeelt op de uitdagingen en kansen in de huidige marktomstandigheden.

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht
ING
5.996 - 9.583
Senior
Amsterdam
Ministerie van Financiën
4.691 - 7.747
Senior
Den Haag